24 Ekim 2013 Perşembe

Zeytinyağlı Barbunya ve Pilav


Hazırlama süresi: 30 dk.

İlk yazımda daha gösterişli bir menü yazmak isterdim, ama kısmet barbunyayaymış...

Herkesin aksine ben ve eşim barbunyayı kışın yemeyi daha çok seviyoruz. özellikle yanında eşlik eden pilav ve turşu olunca daha bir çekici olan barbunya, kuru fasulyenin iyi yönleriyle benzerlik göstermesiyle benim favorim oluyor.


Barbunyayı ben yazın pazardan birer kilo alıp, ayıklayıp 2 poşet şeklinde buzluğa atıyorum. Birkaç kere bu şekilde aldığımda, tabi bir de annem takviye yaparsa, kışlık barbunya stoğumu oluşturmuş oluyorum. Gelelim bugünkü yemeğimize...





Ben genelde yemek hazırlığımı bir gün önceden yapmaya çalışıyorum. Özellikle sebze yemeklerinde. Dünkü yemeğimi hazırlarken(köfte ve piyaz... malesef dünkü menümün resimleri yok.) barbunyayı buzluktan çıkarıp düdüklü tencerede haşladım ve suyunu süzüp soğuyunca dolaba kaldırdım.

Bugünse barbunya ve pilavı aynı anda pişirip sofrayı hazırladım. Barbunyada domates ve biber salçası kullandım. yemeğin rengi benim için önemli...

Pilavı ben arpa şehriyeli ve pirinci kavurarak yapıyorum. Çiçek yağı ve tereyağını yarı yarıya kullanınca hem lezzetli hem de sağlıklı bir pilav oluyor. 

Yanında kayınvalidemin yazın hazırlayıp getirdiği (ve beni çok mutlu ettiği) turşuları yedik. sağdaki domatesli biber turşusu, kaşıklamayı çok seviyoruz. Soldaki ise, biber, acur ve havuç karışık hazırlanmış hafif bir acılığı var. Bugün açtık, hemen bitireceğiz gibi görünüyor...




 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder